Ingredienser
Polentakaka med citron, jordgubbar och grädde
Sirap:
Övrigt:
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och smöra både pappret och kanterna på formen. Vispa smöret vitt tillsammans med strösockret. Blanda den malda mandeln med polenta och bakpulver i en annan skål. Blanda i lite av de torra ingredienserna med smörblandningen. Blanda sedan i ett ägg, lite mer torra ingredienser, nästa ägg osv tills allt är blandat. Rör i citronskalet och häll över smeten i formen. Grädda 40 minuter. Ta ut formen och låt svalna på ett galler.
Värm citronjuice och florsocker i en kastrull till sockret smält. Stick många små hål i kakan (som fortfarande är i formen) med baksidan av t ex en tesked. Häll citronsirapen över kakan och låt den sugas in medan både kaka och sirap är varma. Låt kakan svalna innan du lossar den från formen och serverar.
