Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Picklad rödlök, ett gott och vackert tillbehör.

Ett gott och vackert tillbehör som passar till det mesta. Gör en rejäl sats när du ändå håller på, picklad lök håller länge.

Ingredienser

Smaksätt eventuellt din lag med lagerblad, färsk chili, pepparkorn, stjärnanis. Kryddorna gör så att löken får en smakton av dem, så stoppa i och experimentera fram din bästa smaksättning.

När du ändå gör den här underbara löken, så gör en rejäl sats. Den är god till det mesta! Skala och rensa rödlöken, skär dem så tunt du bara kan. Antingen med kniv eller med mandolin. Men akta fingrarna! Koka upp en 1-2-3-lag. Lägg sedan de tunt skivade lökringarna i kastrullen med lag, medan den fortfarande är varm och låt löken svalna där i. Lägg sedan upp alltsammans på rena snygga glasburkar och servera den sval eller kall till i princip vad som helst.