- Recept
Picklad persika
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Picklad persika
Passar alldeles utmärkt i t ex en sallad med bacon, som ett tillbehör till söndagssteken eller att användas till en chutney.
Ingredienser
- Pickad persika
- 4 stpersikor
- 1 ststjärnanis
- 2 dläppelcidervinäger
- 2 dlhonung
- 1 dlvatten
Skär in till kärnan med en vass kniv och vrid runt. Ta bort kärnan och dela varje halva så du får fyra klyftor. Detta behövs för att bitarna ska hålla ihop utan att bli mos när den kokande vinägerlagen hälls på. Lägg persikoklyftorna i en skål eller burk.
Häll vatten, honung och vinäger i en lagom stor kastrull. Koka i 1 minut och lägg sedan i stjärnanis. Häll den varma lagen över klyftorna och se till att de är helt täckta med lagen, antingen med lite smörpapper eller plastfilm.
Låt svalna i lagen och förvara kallt.