Ingredienser
Pestofylld focaccia, ett stort bröd i långpanna:
Fyllning:
Kryddblandning:
Instruktioner
Pestofylld focaccia
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna utom mjölet.Blanda sist i durumvetemjölet och vetemjölet lite i sänder. Degen kan antingen köras i hushållsassistent ca 5-8 minuter eller knådas för hand minst dubbla tiden tills den är blank och smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter.
Fyllning
Blanda ost och pesto till krämig konsistens.
Sätt ugnen på 190 grader. Smörj en långpanna med olivolja. Lägg degen i långpannan och tryck ut den jämt. Jäs i 30 minuter till dubbel storlek. Pensla degen med olivolja och gör försiktigt små hål i degen där fyllningen läggs.
Kryddblandning
Blanda kryddorna och strö över blandningen. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått en gyllengul färg.