Svenska flaggan

Hämtar annons

Pestofylld focaccia

Recept av Redaktionen

Pestofylld focaccia

Pestofylld focaccia

Ingredienser

  • Pestofylld focaccia, ett stort bröd i långpanna:
    • 5 dlljummet vatten
    • 75 gramfärsk jäst
    • 3 mskkesella
    • 2 mskmjukt smör
    • 30 gramsocker
    • 20 gramsalt
    • 2 mskolivolja
    • 1 stägg
    • 100 gramdurumvetemjöl
    • 850 gramvetemjöl
  • Fyllning:
    • 200 gramphiladelphiaost
    • 4 mskpesto
  • Kryddblandning:
    • 2 mskrosmarin
    • 1 mskhavssalt
    • 1 mskoregano

Pestofylld focaccia

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna utom mjölet.Blanda sist i durumvetemjölet och vetemjölet lite i sänder. Degen kan antingen köras i hushållsassistent ca 5-8 minuter eller knådas för hand minst dubbla tiden tills den är blank och smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter.

Fyllning

Blanda ost och pesto till krämig konsistens.

Sätt ugnen på 190 grader. Smörj en långpanna med olivolja. Lägg degen i långpannan och tryck ut den jämt. Jäs i 30 minuter till dubbel storlek. Pensla degen med olivolja och gör försiktigt små hål i degen där fyllningen läggs.

Kryddblandning

Blanda kryddorna och strö över blandningen. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått en gyllengul färg.