- Recept
Pestofylld focaccia
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Pestofylld focaccia
Pestofylld focaccia
Ingredienser
- Pestofylld focaccia, ett stort bröd i långpanna:
- 5 dlljummet vatten
- 75 gramfärsk jäst
- 3 mskkesella
- 2 mskmjukt smör
- 30 gramsocker
- 20 gramsalt
- 2 mskolivolja
- 1 stägg
- 100 gramdurumvetemjöl
- 850 gramvetemjöl
- Fyllning:
- 200 gramphiladelphiaost
- 4 mskpesto
- Kryddblandning:
- 2 mskrosmarin
- 1 mskhavssalt
- 1 mskoregano
Pestofylld focaccia
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna utom mjölet.Blanda sist i durumvetemjölet och vetemjölet lite i sänder. Degen kan antingen köras i hushållsassistent ca 5-8 minuter eller knådas för hand minst dubbla tiden tills den är blank och smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter.
Fyllning
Blanda ost och pesto till krämig konsistens.
Sätt ugnen på 190 grader. Smörj en långpanna med olivolja. Lägg degen i långpannan och tryck ut den jämt. Jäs i 30 minuter till dubbel storlek. Pensla degen med olivolja och gör försiktigt små hål i degen där fyllningen läggs.
Kryddblandning
Blanda kryddorna och strö över blandningen. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått en gyllengul färg.