Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Persiska auberginerulader - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Persiska auberginerulader

Ingredienser

  • Rulader:
    • 3 stauberginer
    • 1 stpersisk köttfärssås, sats
  • Persisk tomatsås:
    • 1 stgul lök, finhackad
    • 1 stvitlöksklyftor, finhackad
    • 1 mskolja
    • 3 msktomatpuré
    • 2 dlkrossade tomater
    • 2 ½ dlvatten
    • ½ stgrönsaksbuljongtärning
    • ½ tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • 1 krmingefära
    • 1 krmkummin
    • 1 krmkardemumma
    • 1 krmgurkmeja
    • 1 krmkoriander
    • ½ stlime, pressad juice
  • olja

Här hittar du receptet på den persiska köttfärssåsen.

Skala ev. auberginerna och skär dem på längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i olja (behövs ej i grillpanna) på bägge sidor i stekpanna eller ugn. Gör köttfärssåsen. Tomatsåsen: Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomatpurén efter några minuter och låt den fräsa med. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor. Pressa limefrukten över och låt såsen koka ca 15 min under lock.

Montering: Ta fram en stor ugnssäker form. Fyll de stekta auberginerna med 1-2 msk köttfärssås på ena sidan och rulla ihop. Lägg ruladerna tätt i formen och häll över tomatsåsen. Gratinera i 200 grader ca 15 minuter. Servera med bröd, pasta eller ris.