Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Persiljerotssoppa med hasselnötspesto - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Persiljerotssoppa med hasselnötspesto

Enkel smakrik soppa

Ingredienser

  • Persiljerotssoppa med hasselnötspesto
    • 350 grampersiljerot alternativt palsternacka eller rotselleri, skalad och skuren i bitar
    • 200 grammjölig potatis, skalad och skuren i bitar
    • 1 stpurjolök, skivad och väl sköljd
    • 2 stvitlöksklyftor, hackad
    • 1 lgrönsaksbuljong
    • 1 tsktorkad timjan
    • 1 ½ dlhackad bladpersilja
    • 1 dlcrème fraiche eller grädde
    • 2 mskcitronsaft
  • Hasselnötspesto
    • 1 dlfärsk spenat
    • 1 dlbladpersilja
    • ½ dlhackade hasselnötter alternativt rostade solrosfrön
    • ½ dlriven parmesan
    • 1 sthackad vitlöksklyfta
    • 1 dloliv- eller rapsolja
  • (ev. ½ dl riven parmesan)

    salt och peppar

Skiva purjon och hacka vitlöken. Stek i en kastrull i rapsolja på medelvärme. Skala och skär persiljerot och potatis i mindre bitar. Lägg i kastrullen och häll över grönsaksbuljong och smula ner timjan. Låt koka tills rotfrukterna mjuknar ca 20 min. Lägg i bladpersiljan och mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner crème fraiche/grädde, citronsaft och ev. parmesan. Späd med mer buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar. Överbliven soppa går utmärkt att frysa in.

Hasselnötspesto:

Mixa allt i matberedare eller med stavmixer och smaka av med salt.