Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Persiljerotssoppa med hasselnötspesto
Enkel smakrik soppa
Ingredienser
- Persiljerotssoppa med hasselnötspesto
- 350 grampersiljerot alternativt palsternacka eller rotselleri, skalad och skuren i bitar
- 200 grammjölig potatis, skalad och skuren i bitar
- 1 stpurjolök, skivad och väl sköljd
- 2 stvitlöksklyftor, hackad
- 1 lgrönsaksbuljong
- 1 tsktorkad timjan
- 1 ½ dlhackad bladpersilja
- 1 dlcrème fraiche eller grädde
- 2 mskcitronsaft
- Hasselnötspesto
- 1 dlfärsk spenat
- 1 dlbladpersilja
- ½ dlhackade hasselnötter alternativt rostade solrosfrön
- ½ dlriven parmesan
- 1 sthackad vitlöksklyfta
- 1 dloliv- eller rapsolja
- (ev. ½ dl riven parmesan)
salt och peppar
Skiva purjon och hacka vitlöken. Stek i en kastrull i rapsolja på medelvärme. Skala och skär persiljerot och potatis i mindre bitar. Lägg i kastrullen och häll över grönsaksbuljong och smula ner timjan. Låt koka tills rotfrukterna mjuknar ca 20 min. Lägg i bladpersiljan och mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner crème fraiche/grädde, citronsaft och ev. parmesan. Späd med mer buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar. Överbliven soppa går utmärkt att frysa in.
Hasselnötspesto:
Mixa allt i matberedare eller med stavmixer och smaka av med salt.