• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Persiljerotssoppa med hasselnötspesto

Persiljerotssoppa med hasselnötspesto

Enkel smakrik soppa
    Bild på Persiljerotssoppa med hasselnötspesto

    Ingredienser

    • Persiljerotssoppa med hasselnötspesto

    • Hasselnötspesto

    Övrigt:

    (ev. ½ dl riven parmesan)

    salt och peppar

    Instruktioner

    Skiva purjon och hacka vitlöken. Stek i en kastrull i rapsolja på medelvärme. Skala och skär persiljerot och potatis i mindre bitar. Lägg i kastrullen och häll över grönsaksbuljong och smula ner timjan. Låt koka tills rotfrukterna mjuknar ca 20 min. Lägg i bladpersiljan och mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner crème fraiche/grädde, citronsaft och ev. parmesan. Späd med mer buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar. Överbliven soppa går utmärkt att frysa in.

    Hasselnötspesto:

    Mixa allt i matberedare eller med stavmixer och smaka av med salt.