Annons:

Fågel

Perfekt helstekt kyckling med gremolatasmör

Ingredienser

  • Perfekt helstekt kyckling med gremolatasmör
  • 2
    msk msk
    fryst persilja eller dubbel mängd färsk
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 1
    st st
    citron, rivet skal
  • 50
    gram gram
    smör, rumstempererat
  • 1
    st st
    kyckling, ca 1300 gram

Sätt ugnen på 250 grader. Rör ihop persilja, citron, vitlök och smör. Smaksätt med salt och peppar. Lossa på skinnet över bröstet och peta in hälften av smöret där. Fördela jämnt. Lossa sedan skinnet vid benen och fördela resten av smöret där. Finns det lite smör kvar så massera in hela kycklingen i det. Salta och peppra runt hela kycklingen. Ställ in kycklingen i mitten av ugnen och sänk genast temperaturen till 200 grader. Stek kycklingen i 80 minuter. Gör under tiden eventuella tillbehör. När kycklingen är färdig, ta ut plåten och låt fågeln vila på skärbräda i ca 15 min. Svep in den i ett lager folie och gärna en handduk. Dela kycklingen mitt itu och lossa sedan benen. Servera!