Svenska flaggan
  • Recept
  • Pepparkaksgriljerad julskinka

Hämtar annons

Pepparkaksgriljerad julskinka Fredrik Schelin

Recept av Redaktionen

Pepparkaksgriljerad julskinka

Pepparkaksgriljerad julskinka

Ingredienser

  • Glansig pepparkaksgriljerad julskinka:
    • 4 mskbrun farin
    • 1 tskpepparkakskrydda
  • (30 hela nejlikor)

Pepparkaksgriljerad julskinka

Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort det mesta av fettet men låt ett tunt lager vara kvar. Skär fettet i ett rutmönster. Blanda socker och kryddor. Strö blandningen över skinkan. Klappa in det ordentligt i sidorna. Det ska vara rikligt, gör ev mer om det inte räcker. Griljera 20 min eller tills sockret smält och skinkan fått en fin färg. Ställ skinkan kallt efter griljeringen. Sätt i kryddnejlikor till garnering om du vill.