Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Pepparkaks-cheese cake med russinkola och lingon - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Pepparkaks-cheese cake med russinkola och lingon

Ingredienser

  • Botten:
    • 150 grampepparkakor
    • 50 gramväxtbaserat smör
  • Cheesecake:
    • 300 gramhavrebaserad färskost
    • 3 dlsojavispgrädde
    • 2 dlrussin
    • 1 krmäkta vaniljpulver
    • 200 gramlingon
  • Russinkola:
    • 2 dlsojavispgrädde
    • 2 dlrussin
    • ½ dlagavesirap
    • 1 mskcitronjuice
    • 1 stpkt pepparkakskryddor (smaksak) och alt flingsalt

Gör såhär:

1. Kola; Koka upp russin och hälften utav grädden i en kastrull. Mixa med mixerstav. Tillsätt resten av grädden, pepparkakskryddor samt agavesirap. Låt koka på svag värme i ytterligare 15-20 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.

2. Botten; Mixa pepparkakorna i matberedare. Smält smör och häll över. Mixa återigen.
Tryck i botten av en 24×24 bakform. Grädda på 175 grader i 8 minuter.

3. Cheese cake; Vispa sojagrädde fast tillsammans med citronjuice. Placera i kylen.
Med hjälp av en matberedare vispar du sedan resterande ingredienser tills dess att alla russin blivit mixade samt att färskosten är len och fri från små klumpar.
Vänd sedan ner grädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott. Fortsätt till att du fått en len, fortfarande fluffig smet.

4. Häll lite av smeten med cheese cake över pepparkaksbotten. Varva sedan med lingon och pepparkakskola.
Låt stå i frysen över natten. Ställ fram cirka 20-30 minuter före servering.