Ingredienser
Pepparsås
Köttet
Övrigt:
Instruktioner
Jag använde grönpeppar, tasmansk svartpeppar som har en underbar arom av enbär och fänkål, cambodiapeppar som smakar nybakat bröd och enbär samt Cubépeppar som har toner av mentol, citrus och rosmarin. Jag har hittat mina pepparsorter på OliOli
Mortla pepparkornen och lägg dem på en tallrik. Skär köttet i lagom tjocka biffar och knyt dem med ett steksnöre så de håller formen fint. Rulla köttkanterna i de mortlade pepparkornen och lägg dem sedan att vänta en stund på en skärbräda. Jag grillade mitt kött men om du vill kan du steka det i en het panna. När du fått köttet som du vill lägger du det sedan att vänta medan du gör såsen.
En klick smör samt en skvätt olja i en het panna, fräs lök, vitlök och bacon tills de har blivit gyllene och mjuka. Häll en liten skvätt vatten i stekpannan och gnugga ur smakerna efter stekningen. Smula i buljongtärningen, och häll i grädde och creme fraiche. Smaka av med soya, salt och peppar. Servera såsen och en fräsch sallad till biffen så är du hemma en fredagkväll.
Självklart skall vi dricka något gott till det här också, ett vin som passar till grillat eller stekt kött, med toner av peppar, örter, ek och massor av härliga tanniner.
