Annons:

Bakat Brunch Buffémat hårdost ost hård Småplock

Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

Perfekt kompis till fredags-bubblet

Ingredienser

  • Choux
  • 100
    gram gram
    mjölk
  • 100
    gram gram
    vatten
  • 88
    gram gram
    smör
  • 4
    gram gram
    salt
  • 4
    gram gram
    socker
  • 132
    gram gram
    vetemjöl
  • 4
    st st
    ägg
  • Appenzellerkräm
  • 1
    dl dl
    grädde
  • 100
    gram gram
    Appenzeller
  • 2
    dl dl
    neutral olja
  • 1
    st st
    ägg
  • ½
    st st
    citron
salt

Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

Koka upp mjölk, vatten, smör, salt och socker. Addera mjöl och blanda med en sked tills degen släpper från kanten. Låt svalna lite och blanda i ett ägg åt gången tills du får en blank, smidig, smet. Häll över i sprits, spritsa toppar (tänk på att de växer till 3 gånger storleken) på en plåt med bakplåtspapper och baka på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Riv osten. Lägg i en matberedare eller kannmixer. Koka upp grädden och häll över osten. Mixa direkt. När osten smält adderas citronen, ägget och salt. Mixa och droppa i all olja till en slät kräm. Plasta direkt mot ytan för att undvika att ytan torkar och låt svalna. När krämen är ljummen kan den hällas över i spritspåse.

Krispig potatis

Strimla fast potatis och fritera till gyllenbrun. Fritera även dill och blanda de båda tillsammans med rostad panko och citronzest till ett crust.