- Recept
Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis
Perfekt kompis till fredags-bubblet
Ingredienser
- Choux
- 100 grammjölk
- 100 gramvatten
- 88 gramsmör
- 4 gramsalt
- 4 gramsocker
- 132 gramvetemjöl
- 4 stägg
- Appenzellerkräm
- 1 dlgrädde
- 100 gramAppenzeller
- 2 dlneutral olja
- 1 stägg
- ½ stcitron
- salt
Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis
Koka upp mjölk, vatten, smör, salt och socker. Addera mjöl och blanda med en sked tills degen släpper från kanten. Låt svalna lite och blanda i ett ägg åt gången tills du får en blank, smidig, smet. Häll över i sprits, spritsa toppar (tänk på att de växer till 3 gånger storleken) på en plåt med bakplåtspapper och baka på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
Riv osten. Lägg i en matberedare eller kannmixer. Koka upp grädden och häll över osten. Mixa direkt. När osten smält adderas citronen, ägget och salt. Mixa och droppa i all olja till en slät kräm. Plasta direkt mot ytan för att undvika att ytan torkar och låt svalna. När krämen är ljummen kan den hällas över i spritspåse.
Krispig potatis
Strimla fast potatis och fritera till gyllenbrun. Fritera även dill och blanda de båda tillsammans med rostad panko och citronzest till ett crust.