• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

Perfekt kompis till fredags-bubblet
    Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

    Ingredienser

    • Choux

    • Appenzellerkräm

    Övrigt:

    salt

    Instruktioner

    Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

    Koka upp mjölk, vatten, smör, salt och socker. Addera mjöl och blanda med en sked tills degen släpper från kanten. Låt svalna lite och blanda i ett ägg åt gången tills du får en blank, smidig, smet. Häll över i sprits, spritsa toppar (tänk på att de växer till 3 gånger storleken) på en plåt med bakplåtspapper och baka på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

    Riv osten. Lägg i en matberedare eller kannmixer. Koka upp grädden och häll över osten. Mixa direkt. När osten smält adderas citronen, ägget och salt. Mixa och droppa i all olja till en slät kräm. Plasta direkt mot ytan för att undvika att ytan torkar och låt svalna. När krämen är ljummen kan den hällas över i spritspåse.

    Krispig potatis

    Strimla fast potatis och fritera till gyllenbrun. Fritera även dill och blanda de båda tillsammans med rostad panko och citronzest till ett crust.