Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

Recept av Redaktionen

Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

Perfekt kompis till fredags-bubblet

Ingredienser

  • Choux
    • 100 grammjölk
    • 100 gramvatten
    • 88 gramsmör
    • 4 gramsalt
    • 4 gramsocker
    • 132 gramvetemjöl
    • 4 stägg
  • Appenzellerkräm
    • 1 dlgrädde
    • 100 gramAppenzeller
    • 2 dlneutral olja
    • 1 stägg
    • ½ stcitron
  • salt

Pâte à choux med appenzeller-kräm och krispig potatis

Koka upp mjölk, vatten, smör, salt och socker. Addera mjöl och blanda med en sked tills degen släpper från kanten. Låt svalna lite och blanda i ett ägg åt gången tills du får en blank, smidig, smet. Häll över i sprits, spritsa toppar (tänk på att de växer till 3 gånger storleken) på en plåt med bakplåtspapper och baka på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Riv osten. Lägg i en matberedare eller kannmixer. Koka upp grädden och häll över osten. Mixa direkt. När osten smält adderas citronen, ägget och salt. Mixa och droppa i all olja till en slät kräm. Plasta direkt mot ytan för att undvika att ytan torkar och låt svalna. När krämen är ljummen kan den hällas över i spritspåse.

Krispig potatis

Strimla fast potatis och fritera till gyllenbrun. Fritera även dill och blanda de båda tillsammans med rostad panko och citronzest till ett crust.