Ingredienser
Pastitsio – Grekisk makaronilåda:
Köttfärssås:
Ostsås:
Övrigt:
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Ostsås:
Vispa ihop mjöl och olivolja till ostsåsen i en kastrull. Tillsätt den varma mjölken under omrörning. Koka upp. Låt småkoka minst 10 min tills såsen tjocknat. Tillsätt uppvispade ägg, riven ost, salt och peppar. Låt svalna.
Köttfärssås:
Stek köttfärs, lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt tomatkrosset, tomatpuré, kryddor och vin. Låt småkoka 30 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av och kyl under kallt vatten. Varva pasta, köttfärssås och ostsås i en smord ugnsfast form, avsluta med ostsås. Strö riven ost över. Baka pastìtsion i ugn ca 40 min tills den är gyllenbrun.