Pasta Vongole

De små hjärtmusslorna innehåller inte särskilt mycket att äta, men de ger en god smak och det är trevligt att sitta och pilla med dem i den
    Bild på Pasta Vongole

    Ingredienser

    • Vongolemusslor,Tomatsås

    Instruktioner

    1. Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken.
      2. Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt steka en stund.
      3. Häll i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt.
      4. Tomatsås: Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.
      5. Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Stek en stund utan att ingredienserna tar färg.
      6. Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka ca 10 min.
      7. Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens.
      8. Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp.
      9. Häll sedan nykokt spaghetti över såsen/musslorna, rör om och garnera med den hackade persiljan.