flingsalt och nymald svartpeppar">
Skär auberginen i mindre bitar, hacka lök och vitlök, dela tomaterna på mitten. Salta auberginen och ställ åt sidan.
Värm olivolja i en stekpanna, låt lök och vitlök svettas ett tag utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater, oregano och chiliflakes. Rör om och låt steka någon minut. Tillsätt krossade tomater och en nypa socker. Låt småkoka 10-15 min.
Koka pastan enligt förpackningen.
Torka bort vätskan från auberginen och stek den i rikligt med olivolja så den tar färg. Ställ åt sidan.
Smaka av tomatsåsen med salt och peppar och vänd ned den nykokta pastan i tomatsåsen, använd gärna en skvätt pastavatten om det känns torrt. Toppa med den stekta auberginen och rör om försiktigt.
Lägg upp på tallrikar och toppa med färskriven parmesan och färsk basilika.
I glaset: Raccolto, serveras gärna åt det svalare hållet för en extra dos fräschör.
Buon appetito!