Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
Ingredienser
- Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
- 400 gramPasta av valfri sort
- 500 gramTärnat, rimmat fläsk
- 20 stHalverade körsbärstomater
- 4 mskHackad gräslök
- ½ dlStimlad basilika
- 100 gramRiven parmesan
- ½ dlRödvinsvinäger
- ½ dlBalsamvinäger
- 1 nypaSalt och svartpeppar
Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.
Lägg fläsket i en stekpanna och slå på vinägern. Låt vinägern koka in och låt fläsket få färg i stekpannan. Avsluta med tomaterna och gräslök.
Blanda sedan med pastan och kokvattnet och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål eller på tallrik och garnera med basilika och riven parmesanost.