Svenska flaggan
  • Recept
  • Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Hämtar annons

Pasta med vinägerstekt fläsksida

Recept av Redaktionen

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Ingredienser

  • Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
    • 400 gramPasta av valfri sort
    • 500 gramTärnat, rimmat fläsk
    • 20 stHalverade körsbärstomater
    • 4 mskHackad gräslök
    • ½ dlStimlad basilika
    • 100 gramRiven parmesan
    • ½ dlRödvinsvinäger
    • ½ dlBalsamvinäger
    • 1 nypaSalt och svartpeppar

Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.

Lägg fläsket i en stekpanna och slå på vinägern. Låt vinägern koka in och låt fläsket få färg i stekpannan. Avsluta med tomaterna och gräslök.

Blanda sedan med pastan och kokvattnet och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål eller på tallrik och garnera med basilika och riven parmesanost.