Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Pasta med vinägerstekt fläsksida

Recept av Redaktionen

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Ingredienser

  • Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
    • 400 gramPasta av valfri sort
    • 500 gramTärnat, rimmat fläsk
    • 20 stHalverade körsbärstomater
    • 4 mskHackad gräslök
    • ½ dlStimlad basilika
    • 100 gramRiven parmesan
    • ½ dlRödvinsvinäger
    • ½ dlBalsamvinäger
    • 1 nypaSalt och svartpeppar

Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.

Lägg fläsket i en stekpanna och slå på vinägern. Låt vinägern koka in och låt fläsket få färg i stekpannan. Avsluta med tomaterna och gräslök.

Blanda sedan med pastan och kokvattnet och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål eller på tallrik och garnera med basilika och riven parmesanost.