Ingredienser
Pasta alla Sorrentina
Instruktioner
Pasta alla Sorrentina (al pomodoro fresco)
Det här är en enkel och mycket god pastarätt som passar utmärkt till ett gott rött vin från Toscana, såsom t.ex Il Momento di Terreno.
Receptet kommer från den italienska trattorian Terreno Deli på The Winery Hotel i Solna.
Gör såhär:
1. Koka upp en stor kastrull med vatten, sänk ned tomaterna och låt dem koka i en kort stund (ca 1 min), tills skalen börjar spricka. Ta upp och skala.
2. Hacka tomaterna i kuber.
3. Skala två vitlöksklyftor och mosa lätt under kniven. Hacka chilin.
4. Häll olivolja i en stekpanna, se till att botten täcks. Värm upp. Lägg i vitlöksklyftorna och den hackade chilin. Var försiktig med värmen så att vitlöken inte bränns vid. Den ska bara mjukna.
5. Lägg i de hackade tomaterna och låt sjuda på svag värme så länge du har tid. Fyll på med vatten när vätskan ångat bort.
6. Hacka basilika och lägg i.
7. Koka pastan nästan al dente, häll av vattnet, spar lite och häll i tomatsåsen tillsammans med pastan.
8. Rör runt och låt pastan koka klart i såsen. Bryt mozzarellan i bitar och vänd ned i pastan.
9. Servera rykande varm.