Pasta a la Norma
Inga ingredienser tillgängliga.
Övrigt:
Instruktioner
Börja med att skära auberginen i skivor, salta dessa och lägg på hushållspapper medan du fixar resten.
Häll en skvätt olja i en panna och börja med att fräsa din hackade lök tills den är mjuk och medgörlig. Nu är det dags för auberginen, torka av överskottet av salt och skär skivorna i mindre bitar. Fös ner dem i den heta oljan, de skall få lite frasig yta. När det är klart så skall tomatpurén också ned i den varma oljan så du känner doften av somriga tomater. Till sist skall även tomaterna ner, om du använder färska tomater så skär dem i grova bitar och ta bort skrufset. Annars häller du ner burktomaterna och låter allt puttra en stund, tills du har en sås. Smaksätt nu med kryddorna i receptet, blanda ner kaprisen. Jag brukar alltid krydda i omgångar, så börja med lite granna, låt såsen koka och sedan påt igen!
Till sist kokar du den pasta du vill ha, häller av vattnet och föser ner den i såsen. All pasta skall bli kladdig och röd utav såsen. Servera med grovt riven pecorino, färska basilikablad och ett gott sicilianskt rödvin.
Smaklig spis!