Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Passionsfruktssorbet med luftig choklad och kaffeflarn - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Passionsfruktssorbet med luftig choklad och kaffeflarn

Fredrik Gustafsson konditor på Stenungsbaden Yacht Club bjuder på en härlig dessert med smaker av passionfrukt, choklad och kaffe.

Ingredienser

  • Sorbet
    • 250 grampassionsfruktspuré
    • 125 gram50/50 sockerlag
    • 1 stgelatinblad
  • Luftig choklad
    • 200 gramgrädde
    • 65 grammörk choklad
    • 1 stäggula
    • 1 stgelatinblad
  • Kaffeflarn
    • 25 gramvatten
    • 25 gramsocker
    • 2 ½ gramTrimolin (invertsocker)
    • 25 gramkakao
    • 10 grammixade kaffebönor
Sorbet:
Lägg gelatinet i kallt vatten. Blanda puré och sockerlag, koka upp lite av det. Lös gelatinet i den varma lagen. Mixa ihop allt med en stavmixer och kör i glassmaskin.
Luftig choklad:
Koka upp grädde och tillsätt gelatin. Smält chokladen och gå i med äggula. Blanda allt och mixa väl. Häll upp i siphon och tillsätt 2 patroner. Spraya i fryst form. Om man inte har en sifon kan man hälla i form och kyla.
Kaffeflarn:
Koka upp allt under omrörning till en slät kräm. Stryk ut tunt på bakmatta och strö över kaffet. Torka i ugnen på 100 grader tills det är krispigt ca 10 min.
Montering: 
Lägg upp alla delar av desserten på tallrikar och droppa ev över ängssyraolja