Svenska flaggan
  • Recept
  • Panzanella Italiensk brödsallad

Hämtar annons

Panzanella Italiensk brödsallad - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Panzanella Italiensk brödsallad

Italiensk brödsallad Panzanella ett ypperligt sätt att använda ditt torra bröd. Passar till grillat av alla slag.

Ingredienser

  • Panzanella Italiensk brödsallad på mitt sätt.
    • 200 gramTorrt surdegsbröd
    • 600 gramFina tomater
    • 1 stRödlök, finhackad
    • 150 gramParmesanost i små bitar
    • 100 gramSidfläsk eller bacon, finhackat och fräst
  • Salt, peppar från kvarnen, en liten skvätt olja, skal och saft från en halv citron. Servera med 20 gram brynt smör och en näve finhackade gröna, färska örter som basilika, timjan och bladpersilja

Se till att alla ingredienser är fint hackade och delade. Bryn smöret och gör krutonger utav surdegsbrödet genom att lägga dem i det brynta smöret. Vänd brödet i det brynta smöret så att alla sidor blir smöriga. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål, smaka av med olja, salt och citron. Låt stå och dra en stund. Servera till något smaskigt grillat.