Ingredienser
Pannacotta med vit choklad, jordgubbar, tomat, basilika och citron
Jordgubbar:
Övrigt:
Instruktioner
Pannacotta med vit choklad:
Värm 100 g vispgrädde i en liten kastrull. När den är varm, lägg i chokladen i mindre bitar. Smält på låg värme. Häll i frön från vaniljstången. Blanda ordentligt. Låt svalna i kylskåpet täckt med folie. Under tiden vispa resten av vispgrädden (200 g) fluffig men inte hårt. När grädden med den smälta chokladen har svalnat, blanda den med den vispade grädden. Häll upp i små serveringsglas (lämna plats för garnering). Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet tills att det är dags att äta.
Jordgubbar:
Dela jordgubbarna i mindre bitar. Blanda jordgubbar, tomater, basilika, socker och citronsaft i en skål och låt stå så att smakerna går in i varandra. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
Montering:
Fördela den marinerade jordgubbsröran ovanpå moussen i varje glas. Toppa gärna med riven vit choklad och en strimla citronskal. Servera direkt!