Paj med spenat och fetaost

Paj med spenat och fetaost
    Paj med getost, fänkål och purjolök

    Ingredienser

    • Paj med spenat och fetaost:

    • Fyllning:

    Övrigt:

    svartpeppar

    Instruktioner

    Paj med spenat och fetaost

    Sätt ugnen på 180 grader. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Dela degen på längden i två delar. Skär en skåra i degen en centimeter från kanten runt om på var och en av dem. Pensla smördegen med ägget. Grädda i ugnen 20 minuter. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt spenat, sticklök, grädde och kryddor. Låt koka ihop, ca 5 minuter. Tillsätt fetaosten. Skär med hjälp av en kniv bort det översta skiktet i degrektangeln så att en nedsänkning bildas där fyllningen ska ligga. Fyll smördegen med spenat och fetaostblandningen. Peppra. Värm hastigt i ugnen före servering.