Ingredienser
Pajdeg:
Fyllning:
Instruktioner
Hacka samman det kalla smöret med socker och vetemjöl till en grynig massa. Vispa ägget med grädden och blanda i det, arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i ca 60 minuter. Rosta nötterna i en långpanna i ca 5-10 minuter i 175 grader, passa noga så nötterna inte bränns. Kavla ut pajdegen och klä en form med degen. Låt stå svalt i ca 30 minuter. Nagga botten och förgrädda sedan skalet i 175 grader i ca 30 minuter. Rör ihop socker, sirap och grädde i en kastrull, koka upp och låt koka kraftigt i 5 minuter. Drag kastrullen från värmen och blanda i vaniljsockret. Fördela nötterna över de förgräddade pajskalet och ringla över kolasåsen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 175 grader. Servera pajen kall.