Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Paj med getost, fänkål och purjolök - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Paj med getost, fänkål och purjolök

Ingredienser

  • Pajdeg:
    • 3 dlvetemjöl
    • 125 gramkallt smör
    • 2 mskkallt vatten
  • Fyllning:
    • 2 stfänkålsstånd, ca 400 g
    • 1 stpurjolök, ca 200 g
    • 100 grammarinerade soltorkade tomater
    • 3 stägg
    • 2 dlmjölk
    • 1 tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • 200 gramchèvre
    • 3 msksolrosfrön eller pinjenötter

Pajdeg:

Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i formen och låt den vila i kylskåp 15-30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning:

Skär fänkål och purjolök i bitar. Koka fänkålen i lättsaltat vatten 3 min, lägg i purjolöken och koka 2 min till. Låt rinna av i durkslag. Grovhacka tomaterna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg i grönsakerna och häll över äggsmeten. Lägg på osten i skivor och strö över frön eller nötter. Grädda pajen i mitten av ugnen 40-50 min. Servera med sallad.