• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Paj med getost, fänkål och purjolök

Paj med getost, fänkål och purjolök

Paj med getost, fänkål och purjolök
    Paj med getost, fänkål och purjolök

    Ingredienser

    • Pajdeg:

    • Fyllning:

    Instruktioner

    Paj med getost, fänkål och purjolök

    Pajdeg:

    Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i formen och låt den vila i kylskåp 15-30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

    Fyllning:

    Skär fänkål och purjolök i bitar. Koka fänkålen i lättsaltat vatten 3 min, lägg i purjolöken och koka 2 min till. Låt rinna av i durkslag. Grovhacka tomaterna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg i grönsakerna och häll över äggsmeten. Lägg på osten i skivor och strö över frön eller nötter. Grädda pajen i mitten av ugnen 40-50 min. Servera med sallad.