Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Paj med getost, fänkål och purjolök
Paj med getost, fänkål och purjolök
Ingredienser
- Pajdeg:
- 3 dlvetemjöl
- 125 gramkallt smör
- 2 mskkallt vatten
- Fyllning:
- 2 stfänkålsstånd, ca 400 g
- 1 stpurjolök, ca 200 g
- 100 grammarinerade soltorkade tomater
- 3 stägg
- 2 dlmjölk
- 1 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
- 200 gramchèvre
- 3 msksolrosfrön eller pinjenötter
Paj med getost, fänkål och purjolök
Pajdeg:
Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i formen och låt den vila i kylskåp 15-30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:
Skär fänkål och purjolök i bitar. Koka fänkålen i lättsaltat vatten 3 min, lägg i purjolöken och koka 2 min till. Låt rinna av i durkslag. Grovhacka tomaterna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg i grönsakerna och häll över äggsmeten. Lägg på osten i skivor och strö över frön eller nötter. Grädda pajen i mitten av ugnen 40-50 min. Servera med sallad.