Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Spansk mat älskar spanska viner

Recept av Redaktionen

Paella

Paella

Ingredienser

  • Paella:
    • 300 gramräkor med skal, skalade
    • 2 sthela kycklingfiléer, i mindre bitar
    • 1 stchorizokorv, skivad
    • 1 stgul lök, hackad
    • 3 stvitlöksklyftor, finhackade
    • 1 ströd paprika, strimlad
    • 1 burkkrossade tomater
    • 1 stsaffran, paket
    • 2 mskolivolja
    • 2 tskmilt paprikapulver
    • 3 dlrisottoris t ex avorio eller carnaroli
    • 6 dlvatten
    • 1 sttärning hönsbuljong
    • 150 gramgröna ärtor
    • ½ stcitron, saften
    • 2 dlkalamataoliver
  • svartpeppar efter smak

Paella

Värm vattnet och rör ner buljongtärningen. Bryn kycklingbitarna, i olivolja, i en stor gryta. Ta upp dem när de fått färg. Lägg i lök och vitlök och låt löken brynas lätt under omröring. Tillsätt saffran, salt, paprikapulver och peppar. Rör om väl. Lägg ner krossade tomater och paprika. Rör om igen. Blanda ner riset och vänd runt lite. Slå på hälften av buljongen, lägg i de gröna ärtorna, choritzon, kycklingen och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen till lägsta möjliga. Rör då och då och tillsätt mer buljong när riset sväller. Tillsätt räkorna och smaka av med citron, salt och peppar. Garnera med kalamataoliver.