Ossobuco

Ossobuco är en traditionell Toskansk gryträtt som lagas på lägg av kalv. Den är min favorit, och jag äter den alltid med Risotto Milanese.
    Ossobuco

    Ingredienser

    • Ossobuco

    Övrigt:

    Salt, svartpeppar från kvarnen, några nypor vetemjöl och en skvätt eller två av din bästa olivolja.

    Instruktioner

    Ossobuco

    Vänd köttbitarna i mjöl blandat med salt och peppar, fräs dem sedan i smör och olivolja i en stor gryta, ta upp dem och lägg dem åt sidan. Fräs grönsakerna mjuka i smör, fös dem lite åt sidan och lägg i en klick smör, när det smält lägg i tomatpuré och kryddor som fräser en stund. Oj, oj, nu kommer det börja dofta gott här.  Rör sedan ihop kryddor med grönsakshacket. Lägg i köttet. Häll på vin, vatten, burktomater och kalvfond och låt det hela koka med lock i ungefär 1 och en halv timme. Med andra ord, lite jox i början, men sedan sköter sig det hela på egen hand. Serveras gärna med Risotto Milanese (se receptet nedanför) och Gremolata (se ännu längre ned)