
Inga ingredienser tillgängliga.
Övrigt:
Instruktioner
Torka av köttet, salta det och krydda med vitpeppar. Vänd köttet i mjölet och bryn köttet i olivolja på hög värme tills det får en fin gyllene yta. Ta upp köttet och lägg det åt sidan en stund.
Skär morötterna, rotsellerin och bleksellerin i små bitar, ca 0,5 mm och finhacka löken, vitlöken och purjolöken. Riv skalet på citronen och pressa citronen.
Lägg ned en bit smör i pannan men skölj inte ur den. När smöret är varmt, sänk temperaturen och häll i rotfrukterna och löken, vänta dock med vitlöken. Fräsa i några minuter, rör sedan ned tomatpurén. Tillsätt vitlöken, citronskalet, örterna och paprikapulvret. Rör om och låt puttra någon minut.
Lägg köttet ovanpå alltihop. Häll på vinet och låt detta reducera tills cirka 50% av vinet har kokat bort. Öppna burkarna med hela tomater häll ned detta och buljongen i grytan. Låt det hela sjuda i ca 1 ½-2 timmar, utan lock.
Smaka av, salta och peppra vid behov.
Till osso buco äter man ofta risotto. Som en extra krydda gör man också ofta en gremolata.