• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Örtmarinerad skinkstek med fläskkorv och majonnäs samt gemsallad

Örtmarinerad skinkstek med fläskkorv och majonnäs samt gemsallad

    Ingredienser

    • Skinkstek:

    • Örtvinägrett:

    • Grov fläskkorv:

    • Majonnäs:

    • Gemsallad:

    Övrigt:

    Skinkstek:
    salt och peppar
    smör att bryna i

    Örtvinägrett:
    salt och peppar

    Grov fläskkorv:
    salt
    vitlök, riven
    svartpeppar
    svinfjälster
    smör att bryna i

    Majonnäs:
    vitvinsvinäger
    salt och peppar

    Gemsallad:
    gräslök och körvel

    Instruktioner

    Skinkstek:

    Salta och peppra skinksteken och bryn i smör. Sätt ugnen på 120 grader och baka skinksteken till en innertemperatur på 68 grader. Kyl skinksteken och skär sedan i tunna skivor, skär sedan ner skivorna i bitar, ca 2*2 cm.

    Örtvinägrett:

    Blanda allt och mixa. Häll på örtvinägretten på den nerskurna skinksteken.

    Grov fläskkorv:

    Mal fläskkarrén i en köttkvarn eller mixa i en food processor. Se till att allt har samma temperatur. Skär köttet från revbensspjällen i 3 mm kuber. Blanda ihop korvsmeten. Fyll svinfjälster, Koka upp vatten med salt i, lägg i korven och låt koka 1 minut, stäng sedan av värmen och låt ligga kvar till det är en innertemperatur på 68 grader. Ta upp och bryn i smör. Kyl och skär upp i skivor.
    Revbensspjäll kokas i saltat vatten till det är riktigt mört, ca 1 timme.

    Majonnäs:

    Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig. Smaka av med vinäger, salt samt peppar.

    Gem sallad:

    Skölj salladen och plocka ner bladen. Skiva rädisan tunt. Skala och gröpa ur gurkan, skär den i tärningar. Skär gräslöken i ca 1 cm långa bitar. Plocka körveln. Fördela salladen på tallrikarna.

    Vid servering

    Lägg den örtmarinerade skinksteken på fyra tallrikar, lägg på några skivor korv, toppa med salladen. Servera majonnäsen i en skål till eller lägg på lite på varje tallrik.