Ingredienser
Skinkstek:
Örtvinägrett:
Grov fläskkorv:
Majonnäs:
Gemsallad:
Övrigt:
Instruktioner
Skinkstek:
Salta och peppra skinksteken och bryn i smör. Sätt ugnen på 120 grader och baka skinksteken till en innertemperatur på 68 grader. Kyl skinksteken och skär sedan i tunna skivor, skär sedan ner skivorna i bitar, ca 2*2 cm.
Örtvinägrett:
Blanda allt och mixa. Häll på örtvinägretten på den nerskurna skinksteken.
Grov fläskkorv:
Mal fläskkarrén i en köttkvarn eller mixa i en food processor. Se till att allt har samma temperatur. Skär köttet från revbensspjällen i 3 mm kuber. Blanda ihop korvsmeten. Fyll svinfjälster, Koka upp vatten med salt i, lägg i korven och låt koka 1 minut, stäng sedan av värmen och låt ligga kvar till det är en innertemperatur på 68 grader. Ta upp och bryn i smör. Kyl och skär upp i skivor.
Revbensspjäll kokas i saltat vatten till det är riktigt mört, ca 1 timme.
Majonnäs:
Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig. Smaka av med vinäger, salt samt peppar.
Gem sallad:
Skölj salladen och plocka ner bladen. Skiva rädisan tunt. Skala och gröpa ur gurkan, skär den i tärningar. Skär gräslöken i ca 1 cm långa bitar. Plocka körveln. Fördela salladen på tallrikarna.
Vid servering
Lägg den örtmarinerade skinksteken på fyra tallrikar, lägg på några skivor korv, toppa med salladen. Servera majonnäsen i en skål till eller lägg på lite på varje tallrik.