Ingredienser
Kotlettrad:
Örtolja:
Majonnäs:
Övrigt:
Instruktioner
Kotlettrad:
Salta och peppra kotlettraden, bryn i smör om den inte har svål. Skåra svålen. Sätt ugnen på 120 grader och baka kotlettraden till en innertemperatur på 58 grader, lätt rosa (65 grader genomstekt). Låt vila 30 min. Kyl köttet och skär sedan i skivor, skär sedan ner skivorna i bitar, ca 2*2 cm.
Örtolja:
Blanda allt och mixa. Smaka av med salt och peppar. Häll örtoljan på den nerskurna kotletten och rör runt så oljan täcker köttet.
Majonnäs:
Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan droppvis under vispning, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig. Smaka av med vinäger, salt samt peppar.
Sallad:
blandade salladsblad
zucchini
haricots verts
paprika
tomat
eller de grönsaker du tycker om
Vid servering
Lägg salladen och grönsaker på fyra tallrikar toppa med den örtmarinerade kotletten. Servera majonnäsen i en skål till eller lägg lite på varje tallrik.
