Ingredienser
Fyllning
Övrigt:
Instruktioner
Fyllningen:
Koka quinoa och belugalinser i en varsin kastrull enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan av dem i ett durkslag och skölj av dem kort i kallvatten.
Riv zucchini och morot, finhacka alla örter, tärna löken & häll allt i en rymlig bunke. Vänd ner quinoan, belugaliserna och dressa med olja och vinäger, blanda väl. Pressa/riv vitlöken, smaka av med salt och örtsalt.
Tärna fetaosten i kuber. Skär av locket på paprikorna och rensa ur kärnorna.
Fyll paprikorna växelvis med quinoasalladen och fetaosten i kompakta lager. Pressa lätt mellan varven. Baka av paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter tills paprikorna fått fin färg och mjuknat något. Eller grilla dem på svag värme i ca 40-60 min. Tänk på att vid tillagning i grill blir värmen ojämnt fördelad då det inte går att vända eller lägga paprikorna ner. Lägg dem på den svalare delen av grillen om det är möjligt och kolla till dem regelbundet.
Serveras gärna med ugnsrostad potatis och en vitlökskräm.