Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Omelett med brännvinsost och kantareller - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Omelett med brännvinsost och kantareller

Tomas Lindh serverar en värmande och mycket god höstomelett med kantareller och brännvinsost.

Ingredienser

  • Omelett med brännvinsost och kantareller
    • 4 stägg
    • 3 dlvispgrädde
    • ½ dlgräslök
    • ½ tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • 500 gramkantareller, färska
    • 3 mskschalottenlök, mjukstekt
    • 5 dlbrännvinsost, riven

Vispa ihop ägg, vispgrädde, gräslök, lite salt och peppar. Fräs kantareller med schalottenlök och smör i en stekpanna med värmetåligt handtag. Salta och peppra. Lägg på den rivna osten och häll sedan omelettsmeten över svampen. Kör in i ugnen under grillelementet på 250 grader i 5-8 minuter eller tills ytan fått fin färg.

Strö över lite extra kantareller samt smörgåskrasse och servera med krispig fänkål, bakad morot och baconkryddad majonnäs.