Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Omelett med brännvinsost och kantareller
Tomas Lindh serverar en värmande och mycket god höstomelett med kantareller och brännvinsost.
Ingredienser
- Omelett med brännvinsost och kantareller
- 4 stägg
- 3 dlvispgrädde
- ½ dlgräslök
- ½ tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
- 500 gramkantareller, färska
- 3 mskschalottenlök, mjukstekt
- 5 dlbrännvinsost, riven
Vispa ihop ägg, vispgrädde, gräslök, lite salt och peppar. Fräs kantareller med schalottenlök och smör i en stekpanna med värmetåligt handtag. Salta och peppra. Lägg på den rivna osten och häll sedan omelettsmeten över svampen. Kör in i ugnen under grillelementet på 250 grader i 5-8 minuter eller tills ytan fått fin färg.
Strö över lite extra kantareller samt smörgåskrasse och servera med krispig fänkål, bakad morot och baconkryddad majonnäs.