Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter

Recept av Redaktionen

Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter

Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter

Ingredienser

  • Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter:
    • 1 burkHalkidikioliver eller liknande (500 g)
    • 1 ststor hel vitlök
    • ½ ströd chili
    • 2 dlolivolja
    • ½ dlrödvinsvinäger
    • 1 dlblandade hackade örter eller 1/2 dl torkade blandade örter
  • salt
    peppar

Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter

Sätt ugnen på 190 grader. Rosta vitlöken med skal och allt i ugnen tills den är mjuk och vackert gyllenbrun, ca 30 minuter. Låt svalna. Dela chilin på mitten, skrapa bort fröna med en sked. Hacka chilin fint. Blanda oliver (krossa dem lätt för ännu mer smak) och chili med olivolja, vinäger och örter i en skål eller burk. Salta och peppra. Ploppa vitlöksklyftorna ur skalet, blanda dem med oliverna. Låt stå svalt 1 dygn.