- Recept
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
Ingredienser
- Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter:
- 1 burkHalkidikioliver eller liknande (500 g)
- 1 ststor hel vitlök
- ½ ströd chili
- 2 dlolivolja
- ½ dlrödvinsvinäger
- 1 dlblandade hackade örter eller 1/2 dl torkade blandade örter
- salt
peppar
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
Sätt ugnen på 190 grader. Rosta vitlöken med skal och allt i ugnen tills den är mjuk och vackert gyllenbrun, ca 30 minuter. Låt svalna. Dela chilin på mitten, skrapa bort fröna med en sked. Hacka chilin fint. Blanda oliver (krossa dem lätt för ännu mer smak) och chili med olivolja, vinäger och örter i en skål eller burk. Salta och peppra. Ploppa vitlöksklyftorna ur skalet, blanda dem med oliverna. Låt stå svalt 1 dygn.