- Recept
Ogräspaj med getost!
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Ogräspaj med getost!
Går du och morrar över allt ogräs du har i dina rabatter. Sluta med det! Gör som jag istället vårda dina ogräs ömt och moderligt.
Ingredienser
- Pajdeg
- 2 ½ dlVetemjöl
- 75 gramSmör, iskallt
- ½ dlKesella eller annan kvarg
- Fyllning
- 11 dlOgräsgrön
- 1 mlGul lök, finhackad
- 1 mlVitlöksklyftor
- 3 mlSmör
- 3 mlÄgg
- 3 dlMjölk
- 150 gramGetost
- 10 mlKörsbärstomater, halverade
- Salt och massor av nymald svartpeppar.
Sätt ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Ner med kesellan och blanda till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare. Skölj ditt ogräs till exempel kirskål och nässlor. Fräs sedan lök och vitlök och allt det gröna i smöret, krydda och smaka av lite. Förgrädda pajen i 10 minuter, och blanda under tiden ägg och mjölk i en skål smaksätt med salt och peppar. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten. Lägg de delade tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter och njut sedan din paj med en fin grönsallad.