Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ogräspaj med getost! - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Ogräspaj med getost!

Går du och morrar över allt ogräs du har i dina rabatter. Sluta med det! Gör som jag istället vårda dina ogräs ömt och moderligt.

Ingredienser

  • Pajdeg
    • 2 ½ dlVetemjöl
    • 75 gramSmör, iskallt
    • ½ dlKesella eller annan kvarg
  • Fyllning
    • 11 dlOgräsgrön
    • 1 mlGul lök, finhackad
    • 1 mlVitlöksklyftor
    • 3 mlSmör
    • 3 mlÄgg
    • 3 dlMjölk
    • 150 gramGetost
    • 10 mlKörsbärstomater, halverade
  • Salt och massor av nymald svartpeppar.

Sätt ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Ner med kesellan och blanda till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare. Skölj ditt ogräs till exempel kirskål och nässlor. Fräs sedan lök och vitlök och allt det gröna i smöret, krydda och smaka av lite. Förgrädda pajen i 10 minuter, och blanda under tiden ägg och mjölk i en skål smaksätt med salt och peppar. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten. Lägg de delade tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter och njut sedan din paj med en fin grönsallad.