Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Vegan

Nordafrikansk Vegansk Taginegryta

Nordafrikansk Vegansk Taginegryta är en mustig men ända lätt gryta som passar utmärkt när aprilvädret spelar oss ett spratt...i år igen...

Ingredienser

Serveras med bulgur eller ris.
Toppa gärna med saltrostade cashewnötter
(1 tsk buljong motsvara ca 1/2 buljongtärning)

Tärna gullök, vitlök & ingefära (ca 3-5cm av en bit) och fräs i olja tillsammans med kardemummakärnorna, kanelstången & den torkade koriandern i ca 3 minuter. Sänk värmen och låt puttra tills löken har mjuknat.

Skala och skär upp rotsakerna i lagom grytbitar och lägg ner dem i kastrullen tillsammans med ca 2-3 dl vatten. Höj värmen och sätt på ett lock så rotsakerna får koka/ångas lite. Det är bara bra om vattnet reduceras bort en aning.

Strimla purjolöken inklusive den gröna delen och vänd ner i grytan tillsammans med krossad tomat, tomatpuré & buljong. Låt puttra tills rotsakerna fått önskad konsistens.

Tärna aprikos och katrinplommon i mindre bitar och vänd ner dem i grytan tillsammans med russinen och bönorna. Låt nu alltsammans få upp värmen igen. Spä eventuellt med lite vatten och smaka av med salt och peppar.  Strax före servering hackar du den färska koriandern inklusive stjälken och rör ner i grytan. Servera med bulgur eller ris och en fräsch sallad.