Svenska flaggan

Hämtar annons

My Pear Lady - DinVinguide

Recept av Denise Sjöberg

My Pear Lady

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 45 mlTullamore D.E.W.
    • 20 mllagerblad – och päronsirap*
    • 100 mlvatten
  • Lagerblad – och päronsirap
    • 75 grampäron
    • 50 gramsocker
    • 2 stlagerblad

Gör såhär:

Addera alla ingredienser i en ISI Twist & Sparkle (eller annan kolsyrningsmetod, ej soda stream). Se till att vätskan är ordentligt kall innan du kolsyrar och låt vila mellan första och andra kolsyrning. Låt även drinken vila innan du serverar. Har du inte tillgång till kolsyrning av hela drinken, byt ut vattnet mot sodavatten. Servera i highballglas på is med en päronskiva.

Skala och dela päronen, rör ihop med socker och tillsätt lagerblad. Låt stå över natten, rör ut sockret och sila genom silduk. Väg upp färdig vätska och syra upp det med 1,5% äppelsyra (har du inte tillgång till äppelsyra kan du använda citronsyra som finns i vanliga livsmedelsbutiker). Ta en liten del av sirapen och vispa i pulvret, addera sen i hela satsen.