• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Mustig marockansk lammgryta med aprikoser och mandel

Mustig marockansk lammgryta med aprikoser och mandel

Mustig marockansk lammgryta med aprikoser och mandel
    Mustig marockansk lammgryta med aprikoser och mandel Fredrik Schelin

    Ingredienser

    • Mustig marockansk lammgryta med aprikoser och mandel

    Övrigt:

    olja eller smör

    socker

    salt

    peppar

    Till servering:

    1 kruka koriander, grovt hackad

    Gräddfil

    Ris

    Instruktioner

    Mustig marockansk lammgryta med aprikoser och mandel

    Fräs köttet i omgångar i rejält med olja i en stor stekpanna så att det får fin färg. Lägg sedan över köttet i en gryta. Deglacera stekpannan med vinet och häll det sedan i grytan tillsammans med köttet. Torka ur stekpannan och tillsätt olja. Stek därefter löken och vitlöken tillsammans med tomatpuré, chili, spiskummin, paprikapulver, kanel och lagerblad tills löken mjuknat något och kryddorna släppt ifrån sig sina smaker. Blanda sedan ner den kryddstekta löken i grytan med köttet. Vispa ur pannan med ett par matskedar vatten så att smakerna som sitter i pannan kokar ur, och häll sedan i grytan. Slå på tomaterna och buljongen och låt sedan grytan koka upp. Sänk värmen och låt grytan puttra på låg temperatur under lock, ca 1-2 timmar eller tills köttet är mört. Späd eventuellt med lite vatten om det verkar behövas mer vätska. Skölj under tiden bönorna, strimla aprikoserna och hacka mandeln och koriandern grovt. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner bönorna och aprikoserna i grytan och låt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

    Vid servering: Strö mandeln och koriander över grytan och servera med en klick gräddfil.

    Mustig marockansk lammgryta med aprikoser och mandel - DinVinguide | DinVinguide.se