Ingredienser
Musslor med chorizo
Övrigt:
Instruktioner
Musslor lever i havet och har ibland lite krafs och grus i sina skal. För att slippa ofoget med grus i maten så kan man göra så här. Fyll upp din diskho med ljummet vatten. Lägg i musslorna, som direkt öppnar sig. Då tar du raskt upp dem, sköljer, rensar och lägger dem i kallt vatten. Då sluter de sig. De som varken öppnar eller stänger sig, eller de som är trasiga kan du slänga bort.
Nåväl nu är du och musslorna redo för nästa steg. Finhacka lök, vitlök och choritzokorven. Ner med olja och smör i en stor kastrull med lock. När fettet är lagom varmt så föser du först ner citronen och låter den få härligt varma och solmogna toner. Ta upp den och lägg den åt sidan ett tag medan du låter löken svettas en stund, innan korven får göra sällskap. När det börjar dofta olidligt gott så skall musslorna ner. Straxt därefter även vinet och sedan pressar du saften ur citronen och slänger sedan på locket i cirka 5-7 minuter. Nu är musslorna klara och du kan fiska upp dem och lägga dela upp dem broderligt i 4 tallrikar.
Häll ner grädden i spadet och stormkoka i 5 minuter. Dela nu även såsen systerligt över musslorna och se till att alla får lök och korv på sina musslor. Servera med bröd och självklart gott vitt vin!