Annons:

Choklad Dessert

Mousse på mjölkchoklad

Mjölkchokladmousse med jordgubbssorbet, jordgubbar, vaniljinkokt vit sparris och rostade hasselnötter.

Ingredienser

  • Mousse på mjölkchoklad
  • 200
    gram gram
    mjölkchoklad, grovhackad
  • 1
    dl dl
    vispgrädde, vispad
  • 3
    msk msk
    honung
  • 3
    st st
    äggulor
  • 4
    dl dl
    grädde

Chokladmousse på mjölkchoklad: Grovhacka chokladen och vispa den mindre mängden grädden. Bryn honungen i en kastrull och häll i 4 dl vispgrädde och äggulor. Värm blandningen tills det sjuder (cirka 85 grader). Häll det över chokladen och mixa. Vänd ner den vispade grädden. Häll upp moussen i formar och frys och ta fram 5 minuter före servering.

Moussen passar bra att servera med jordgubbssorbet, jordgubbar, vaniljinkokt vit sparris och rostade hasselnötter.