Svenska flaggan
  • Recept
  • Mousse på mjölkchoklad

Hämtar annons

Mousse på mjölkchoklad - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Mousse på mjölkchoklad

Mjölkchokladmousse med jordgubbssorbet, jordgubbar, vaniljinkokt vit sparris och rostade hasselnötter.

Ingredienser

  • Mousse på mjölkchoklad
    • 200 grammjölkchoklad, grovhackad
    • 1 dlvispgrädde, vispad
    • 3 mskhonung
    • 3 stäggulor
    • 4 dlgrädde

Chokladmousse på mjölkchoklad: Grovhacka chokladen och vispa den mindre mängden grädden. Bryn honungen i en kastrull och häll i 4 dl vispgrädde och äggulor. Värm blandningen tills det sjuder (cirka 85 grader). Häll det över chokladen och mixa. Vänd ner den vispade grädden. Häll upp moussen i formar och frys och ta fram 5 minuter före servering.

Moussen passar bra att servera med jordgubbssorbet, jordgubbar, vaniljinkokt vit sparris och rostade hasselnötter.