Ingredienser
Köttfärssås:
Béchamelsås:
Montering:
Övrigt:
Instruktioner
Moussaka
Köttfärssås
Fräs lök och vitlök i olja ett par minuter. Tillsätt köttfärs och bryn den. Tillsätt övriga ingredienser och låt det hela småputtra i minst 10 minuter.
Béchamelsås
Smält smöret och häll i mjölet och rör om. Tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka ihop en stund under omrörning och tillsätt sedan den rivna osten. Smaka av med riven muskot, salt och peppar.
Montering
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Lägg skivorna i botten på en djup ugnsform smord med olivolja. Skär auberginen i skivor på längden och stek dem i olja tills de får lite färg. Lägg hälften av dem ovanpå potatisen. Häll över köttfärssåsen och lägg sedan på resten av auberginerna. Avsluta med béchamelsås och strö över den rivna halloumiosten. Gratinera i ugnen cirka 40 minuter.