Ingredienser
Moules marinières
Övrigt:
Instruktioner
Det finns massor av varianter på Moules marinières på. Jag gillar att ha mycket vitlök i min, men du gör så klart som du vill. Det viktiga är att musslorna smakar gott, och är fräscha så börja alltid med att rensa dem. Jag brukar lägga mina i ljummet salt vatten. Då tror musslorna att de är hemma igen och öppnar upp sig för att kolla läget. Skölj dem i kallt vatten i ett durkslag och låt musslorna stänga sig igen, rensa bort skägg och alger.
Sedan fräser du lök, vitlök i en stor kastrull tillsammans med persilja och de finhackade tomaterna, smör samt en skvätt olja. I med det vita vinet och koka sedan upp på högsta värme. När det frustar och bubblar lägger du i musslorna och låter det stormkoka tills tills de öppnat sig. (4-5 minuter). De musslor som fortfarande är stängda slänger du bort, de skall inte ätas. Ta upp musslorna med en hålslev, lägg dem i en djup skål. Skumma upp såsen och häll den över musslorna, garnera gärna med fint hackad persilja. Servera med vitt bröd och vitt vin!