Mjölksyrad ramslök

Tobias Andersson tipsar om hur enkelt du kan mjölksyra ramslök

    Ingredienser

    • Mjölksyrad ramslök

    Övrigt:

    En glasburk med gummiring och bygellås, diskad och torr.

    Instruktioner

    Blanda vatten och salt. Lös upp. Lägg ner ramslöksbladen och vänd runt dem och lägg sedan över i glasburken. Pressa inte ner dem för hårt. Täck med saltvattnet så det täcker. (Obs! Om vattnet inte täcker bladen så använd er av ”påstricket”. Ta en fryspåse och lägg på toppen av burken fyll med vatten så det precis går att knyta ihop påsen och stäng locket. All ramslök bör vara under vätskan) Ställ burken i rumstemperatur, 18-20 grader, i 14 dagar. Tänk på att placera glasburken på en tallrik eller liknande för det kommer förmodligen att sippra ur vätska under processen. Efter 14 dagar ställer du den i kylen, minst 3 veckor, gärna längre innan ni njuter av den mjölksyrade ramslöken.

    Ta vara på primörerna och förläng säsongen!