Ingredienser
Mitt långbakade fläsklägg feat. Momofuko
Chilimajonäs
Picklad rödlök
Övrigt:
Instruktioner
Blanda ihop salt, socker och mirin, skölj av läggen och gnid in dem med blandningen. Lägg läggen i plastpåsar och låt dem stå i kylen på ett bläck i minst 6 timmar men gärna över natten.
När köttet har rimmats så skall de in i ugnen. Sätt ugnen på 100 grader och lägg ett foliepapper i en ugnsplåt, lägg köttet där och låt det gå i cirka 5 timmar. Ta ut köttet, låt det svalna lite grann och gno sedan in det med muscovadosockret. Nu kan det ligga och svalna en stund.
Under tiden fläsket väntar kan du förbereda lök och majo. Jag köpte min Kimchi men vet att det inte är så svårt, du behöver bara var ute i god tid (det var inte jag 😉
Gör din majonäs så här: Blanda ihop vinäger och senap, vispa sedan ner äggulorna tills det blir lite skummigt och ljusgult. Vispa nu ner oljan i en fin stråle, och fortsätt med det tills oljan är slut. Då skall du ha en tjock neutral majo. Nu skall du smaksätta! Börja med chilismaken, den skall vara ganska stingig, salta, peppra, riv ner din vitlök, och chilisåsen för lite rosa färg. Avsluta med några droppar citron för balansen skull.
Pickla din lök så här: Skala och rensa dina lökar, skär dem så tunt du bara kan. Jag använde en mandolin! Koka upp en 1-2-3 lag smaka av med lite salt och peppar. Lägg i dina tunna lökskivor medan lagen fortfarande är varm och låt löken svalna där i. Lägg upp den på en ren snygg glasburk och servera den sval eller kall.
Precis innan servering skall du bränna av köttet i 10-15 minuter på 225 grader eller på en het grill. OBS! Var noga nu så att inte fläsket brinner (gammal proggreferens till er som var med på den tiden ;))
När du har alla delar klara så gör du så här: Tag ett krispigt salladsblad, lägg en sked ris i bladet, karva loss slamsor av köttet och lägg det på risen. Toppa med majo, kimchi, gurka och lök. Rulla ihop! Tugga!
Jag drack en vansinnigt god mineraldriven Dönnhoff Riesling Trocken från Nahe till och var som sagt i himmelen.
