Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Misoeldad lax med sojamajonnäs
Misoeldad lax med sojamajonnäs
Ingredienser
- Misoeldad lax med sojamajonnäs
- 500 gramlax gärna salmalax
- 3 mskvit miso
- 1 mskmatolja
- Sojamajonnäs:
- 2 stäggulor
- 2 tskvinäger
- 2 tsksenap
- 2 mskjapansk soja
- 3 dlmatolja
- Grönsaker:
- 5 strädisor, hyvlade på mandolin
- 5 stminimajrovor, hyvlade på mandolin
- 20 stvippor körvel
- 1 mskfint skuren gräslök
- svartpeppar
Misoeldad lax med sojamajonnäs
Lax:
Blanda miso, olja och svartpeppar. Bred på fisken och låt dra i 20 minuter. Flamma fisken med en brännare runt om tills den får lätt färg, låt svalna. Skär fisken i 1 cm skivor och fördela på en tallrik.
Majonnäs:
Slå samman alla ingredienser utom olja. Droppa försiktigt i oljan och smaksätt med svartpeppar. Fyll upp en spritspåse och spritsa lite ovanpå fisken och lite på tallriken.
Grönsaker:
Lägg grönsakerna i isvatten ca 10 minuter, låt rinna av på papper. Dekorera tallriken med grönsaker och örter.