Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Misoeldad lax med sojamajonnäs

Recept av Redaktionen

Misoeldad lax med sojamajonnäs

Misoeldad lax med sojamajonnäs

Ingredienser

  • Misoeldad lax med sojamajonnäs
    • 500 gramlax gärna salmalax
    • 3 mskvit miso
    • 1 mskmatolja
  • Sojamajonnäs:
    • 2 stäggulor
    • 2 tskvinäger
    • 2 tsksenap
    • 2 mskjapansk soja
    • 3 dlmatolja
  • Grönsaker:
    • 5 strädisor, hyvlade på mandolin
    • 5 stminimajrovor, hyvlade på mandolin
    • 20 stvippor körvel
    • 1 mskfint skuren gräslök
  • svartpeppar

Misoeldad lax med sojamajonnäs

Lax:

Blanda miso, olja och svartpeppar. Bred på fisken och låt dra i 20 minuter. Flamma fisken med en brännare runt om tills den får lätt färg, låt svalna. Skär fisken i 1 cm skivor och fördela på en tallrik.

Majonnäs:

Slå samman alla ingredienser utom olja. Droppa försiktigt i oljan och smaksätt med svartpeppar. Fyll upp en spritspåse och spritsa lite ovanpå fisken och lite på tallriken.

Grönsaker:

Lägg grönsakerna i isvatten ca 10 minuter, låt rinna av på papper. Dekorera tallriken med grönsaker och örter.