Färsk plockad timjan">
Picklade kantareller:
Koka upp vatten, socker, vitvinsvinäger och backtimjan. Rensa kantarellerna och lägg dem i en skål. Stora kantareller delas i två eller fler delar. Häll den varma lagen över kantarellerna och täck skålen med plastfilm eller ett lock.
Brynt hasselnötssmör:
Smält smöret i en liten kastrull och låt det koka på svag värme. Tillsätt nötterna och låt smöret koka tills det börjar bli gyllenbrunt och doftar kola. Passa noga. Rör i hasselnötsoljan.
Palt:
Koka upp vatten och 1 msk salt. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Mixa den mycket fint med stavmixer eller i en matberedare. Blanda snabbt i mjöl och salt. Smeten ska vara bara så fast att du precis kan rulla små köttbullestora paltar av smeten. Skölj händerna i vatten då och då så kladdar inte degen fast. Lägg ner palten i det kokande vattnet allt eftersom. Koka palten på medelvärme i 10 minuter.
Fläsk:
Tärna fläsket fint och stek det i stekpanna.
Äpple:
Skala äpplet och tärna det fint. Gör detta precis före servering för att undvika oxidering.
Montering:
Fördela fem minipaltar på en tallrik. Fördela med en sked hasselnötssmöret med hasselnötter över palten. Ta upp kantarellerna ur lagen och lägg dem mellan paltarna. Fördela stekt fläsk och tärnat äpple över hela tallriken. Garnera med färsk plockad timjan.