Ingredienser
Halloncréme:
Munkar fördeg:
Munkar:
Instruktioner
Minimunk med halloncréme c:a 16 st
Halloncréme:
Lägg gelatin i kallt vatten. Blanda citronsyra med vodka. Koka upp hallon och den ena mängden socker. Den andra mängden socker blandas med pektin och tillsätts när hallonblandningen kokar. Dra ner plattan och sjud under omrörning i 4 minuter. Blanda sedan med gelatin som vattnet kramats ur och sist citronsyran med vodkan. Lägg plastfilm på ytan och ställ i kyl medan du gör munkarna.
Munkar:
Blandas till fördeg och låt jäsa i bunken under en duk i 1 timma.
Blanda sedan fördegen med övriga degingredienser.
Blandas väl. Låt vila i 30 minuter. Dela sedan i 15-20g/munk och rulla dem runda. Sätt dem på plåt och låt jäsa igen till dubbel storlek. Värm matolja till 170 grader, har man ingen termometer så kan man stänka lite vatten och fräser det då är det dax. Var försiktig när du friterar det är lätt att bränna sig och det är bra att bara ta 3-4 i taget. Använd gärna hålslev eller en tång så går det lättare att vända dem och lyfta ur. Lägg direkt efter fritering på ett papper så överflödig olja rinner av. Rulla dem sedan när de är varma i strösocker. Stick ett hål med en liten tyll och fyll halloncréme med en spritspåse. Sen är det bara att njuta!