• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting

Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting

    Ingredienser

    • Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting ca 100 st

    • Vaniljfrosting:

    Övrigt:

    knäckformar

    Instruktioner

    Mini mini chokladcupcakes

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut små tryffelformar på en plåt. Fyll en sprits med smeten och fyll sedan formarna till hälften. Grädda i cirka 10-12 minuter och låt kakorna svalna. De går utmärkt att frysa in.

    Vaniljfrosting

    200 g färskost (Philadelphia orginal)
    50 g smör, rumstempererat
    600 g florsocker
    4 tsk vaniljsocker

    Blanda smör, färskost och vaniljsocker till en smidig smet. Tillsätt florsocker efterhand som du vispar till du fått rätt konsistens. Frostingen stelnar något i kylskåp men mjuknar snabbt i rumstemperatur.

    Montering: Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera ev med strössel.

    Kommentar: Frostingen är väldigt söt och passar till dessa små munsbitar. Receptet kan behövas dubbleras beroende på hur mycket frosting man spritsar på varje cupcake.