Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Minestrone med rotfrukter och falukorv

Recept av Redaktionen

Minestrone med rotfrukter och falukorv

Minestrone med rotfrukter och falukorv

Ingredienser

  • Minestrone med rotfrukter och falukorv:
    • 2 stgula lökar, finhackade
    • 2 stvitlöksklyftor, finhackade
    • 2 stmorötter, i tärningar
    • 250 gramrotselleri, i tärningar
    • 250 gramkålrot, i tärningar
    • 2 mskolja
    • 1 tsktorkad timjan
    • 1 stlagerblad
    • 2 msktomatpuré
    • 1 ½ lvatten
    • 3 sthönsbuljongtärningar
    • 400 gramfalukorv, i tärningar
    • 1 dlrisoni
    • 1 burkstora vita bönor (400 g)
    • 1 stcitron, rivet skal
    • ½ krukabasilika
  • salt

    peppar

Minestrone med rotfrukter och falukorv

Fräs grönsakerna i oljan tillsammans med timjan och lagerblad. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut. Häll i buljongen och koka sakta ca 20 min. Lägg i korven och pastan och koka enligt anvisning på paketet. Rör om då och då. Skölj bönorna, låt rinna av, lägg dem i soppan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och citronskal. Skär basilikan grovt och strö över soppan.