Maskrossallad med rökt tofu

Här bjuds du på en härlig maskrossallad med rökt tofu!

    Ingredienser

    • Maskrossallad med rökt tofu

    Övrigt:

    Salt och peppar

    Instruktioner

    Skölj bladen noga och låt dem rinna av i ett durkslag, eller slunga dem i en salladsslunga om du har en sån. Skala och strimla löken längs med fibrerna i tunna strimlor. Svetta dem med rapsolja i en medelvarm panna, tills de mjuknat utan att ta färg. Ta upp löken och lägg i en skål.

    Tärna tofun och stek i het panna tills det är krispigt och fåt bra med färg. Dra av pannan från värmen och rör i citronsaft, agavesirap och 1 msk olja. Blanda runt maskrosbladen i detta precis innan det är dags att äta. Salta och peppra.

    Servera på eller till ett nybakat flatbread med t ex växtbaserad béchamelsås och färska, svenska tomater på!