Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Marmelad av fänkål och apelsin - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Marmelad av fänkål och apelsin

Jan Lööv levererar än en gång ett toppenrecept a la Texas. Servera något nytt till ostbrickan imorgon!

Ingredienser

  • Marmelad av fänkål och apelsin
    • 3 sthela färska fänkål utan gröna stjälkar
    • 1 bitfärsk ingefära
    • 3 stapelsiner, zest, zegment och juice
    • 1 stlime, segment och juice
    • 2 dlapelsinjuice
    • 2 dlwhisky alternativt bourbon, gärna från Texas
    • 1 dlfarinsocker
    • 1 stfärsk jalapeno utan frö, finhackad
    • 1 ½ msksmör

Hacka fänkålen mycket fint med kniv. Zesta apelsin och lime, segmentera och pressa ur juice. Skala och riv den färska ingefäran. I en lagom stor kastrull, smält smör utan att det tar färg och tillsätt finhackad fänkål, jalapeno, riven ingerfära och zest. Tillsätt socker och rör om. Häll i whisky och bränn av alkoholen. Tillsätt juice från apelsin och lime samt apelsinjuice. Koka tills nästan ingen vätska är kvar, ca 40 minuter. Lägg i segmenten av apelsin och lime. Sjud i 5 minuter. Låt svalna och servera rumstempererad till brieost eller som tillbehör till söndagssteken.